افراطی‌گری در گروهی از متخصصان پوست

large-skin-poster

دکتر مجتبی حسن زاده
تا به‌حال شنیده‌اید برگزارکنندگان یک همایش علمی از حضور گروهی از افراد در همایش جلوگیری کنند تا آنان‌ مطالب علمی این همایش را فرا نگیرند؟

حال چه می‌شود اگر به شما بگویم چنین اتفاقی در ایران خودمان و در جامعه پزشکی‌مان در حال رخ دادن است؟

قرار بود همایشی با عنوان کنگره تازه‌های بیماری‌های پوست (بیماری‌های پوستی در زنان) ۴ الی ۶ شهریورماه در بیمارستان میلاد برگزار شود. ابتدا امتیاز آموزش مداوم این کنگره برای این گروه‌های پزشکی اعلام شده بود:

متخصصین پوست و مو، جراحان عمومی، زنان و زایمان، روانپزشکی، ژنتیک، کودکان، روماتولوژی، ایمونولوژی، پاتولوژی، داخلی، داروسازی، پزشکان عمومی و ماما‌ها (کلیه مقاطع). جالب تر اینکه هدف کلی برنامه نیز «به‌روزرسانی اطلاعات پزشکان متخصص و عمومی و پرستاران» درج شده بود.

برنامه همایش با ذکر نام پزشکان عمومی

برنامه همایش با ذکر نام پزشکان عمومی

برنامه کامل کنگره (فایل PDF 144kb)

اما شنیده‌ها حاکی است که از چند روز قبل و پس از اعمال فشار از سوی عده‌ای مشخص از متخصصین پوست، این کنگره لغو شد تا امکان برگزاری آن در تاریخی جدید با گروه مخاطب تازه فراهم شود.

طبق اطلاعاتی که در سایت این کنگره قرار گرفته، حالا متخصصان رشته‌های مختلف پزشکی و حتی ماماهای محترم می‌توانند در این همایش شرکت کنند و امتیاز آموزش مداوم بگیرند، اما پزشکان عمومی از حضور محروم خواهند شد.

مخاطبان جدید درج شده در سایت همایش

مخاطبان جدید درج شده در سایت همایش

موضوع چیست؟
عده معدودی از متخصصان جوان پوست وجود دارند که تنها به بُعد اقتصادی موضوع توجه می‌کنند و به همین خاطر معتقدند بیماران پوست باید منحصرا به مطب‌های ایشان مراجعه کنند. آن‌ها دیگر به این موضوع فکر نمی‌کنند که مجموع متخصصان پوست کشور ما کمتر از ۱۰۰۰ نفر است و با این تعداد چگونه می‌توان به یک کشور ۷۷ میلیونی خدمات لازم را ارایه کرد.

هرچند منظور ما متخصصین محترم برگزار کننده کنگره نیست (چرا که آن‌ها با روی باز در‌‌ همان ابتدا پزشکان عمومی را در لیست برنامه قرار داده بودند) اما متاسفانه عده محدودی با تفکر انحصارگرایانه تنها به منافع شخصی خودشان فکر می‌کنند. جالب‌تر اینکه قرار دادن گروه‌های پزشکی دیگر در این کنگره تا حد زیادی نقش دهان‌پرکن داشته است. چرا که پزشکان متخصص در رشته‌های دیگر کمتر با بیماری‌های پوستی سروکار دارند، در حالی که این پزشکان عمومی هستند که در سراسر کشور و خصوصا مناطق محروم با تمام انواع بیماری‌ها سروکار دارند و با حذف آن‌ها، عملا گروه مخاطب اصلی حذف شده است.
ضمن اینکه باید تاکید کرد متاسفانه بار اولی نیست که چنین اتفاقی رخ می‌دهد. در گذشته نیز شاهد بروز اتفاقات مشابهی بوده‌ایم. از آخری‌اش چند هفته بیشتر نمی‌گذرد و امیدواریم این روند هر چه زود‌تر اصلاح شود و پزشکان عمومی نیز امکان شرکت در این کنگره و همایش‌های مشابه را داشته باشند.

آیا میان پزشکان عمومی و متخصصین پوست عنادی وجود دارد؟
پاسخ منفی است. همیشه دوستان و اساتید خوب و محترم زیادی در میان متخصصان پوست داشته‌ام که رابطه دوستانه و محترمانه‌ای با همکاران فعال در دیگر حوزه‌ها خصوصا پزشکان عمومی داشته‌اند. در واقع قاطبه این جامعه از افرادی تشکیل شده که با نگاهی باز خواستار خدمت به مردم و نظام سلامت کشور هستند اما در این میان گروه قلیلی نیز وجود دارند که با نگاهی انحصارگرایانه به دنبال ایجاد ساختار قبیله‌ای و برندسازی شخصی برای خودشان هستند.
متاسفانه این کار سبب آسیب به حرمت اساتید و پیشکسوتان این رشته نیز خواهد شد و لازم است انجمن‌های پزشکی و خصوصا انجمن محترم متخصصین پوست و همکاران آزادمنش این رشته نسبت به این حرمت‌شکنی و رفتار غیرحرفه‌ای واکنش نشان دهند.

(Visited 1,723 times, 1 visits today)

درباره‌ Iranian Society General Physicians

یک نظر

  1. دکتر سهراب رادمنش تبریزی

    اگر قرار باشد که تمام کارهایی که متخصصین پوست انجام می دهند را پزشکان عمومی هم انجام بدهند، پس چرا باید خیلی ها رنج امتحان بسیار سخت دستیاری را بر خود هموار کنند؟!

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*