وزارت بهداشت و نظام ارجاع: و اینک آخرالزمان!

 

سایت انجمن پزشکان عمومی ایران: و اینک آخرالزمان! پس از ۵ سال وقت‌گذرانی و در زمانی که همه شواهد حاکی از به پایان رسیدن منابع نظام سلامت و ورشکستگی بیمه‌هاست، وزیر بهداشت سرانجام اعلام کرد مسیر نظام ارجاع و پزشک خانواده را در پیش خواهد گرفت.

این در حالی است که وزارت بهداشت در این مدت بدون توجه به نظرات کارشناسی نهادهای علمی و صنفی از جمله انجمن پزشکان عمومی، با اجرای طرح‌های ویرانگری چون کلینیک‌های ویژه تخصصی و اختصاص یارانه‌های ۹۰ درصدی به بخش‌های تخصصی، فوق‌تخصصی و پاراکلینیک، سبب ترویج بی‌سابقه تخصص‌محوری و بیمارستان‌محوری شده است.

در عین‌حال با توجه به این‌که تا کنون این وزارتخانه هیچ ارزیابی از عملکرد ۵ ساله گذشته خود نداشته و توضیحی شفاف، علمی، صادقانه و منصفانه در چگونگی رسیدن به نقطه حاضر ارایه نکرده است، قضاوت درباره میزان جدی و غیرشعاری بودن رویکرد فعلی نیز بسیار دشوار به‌نظر می‌رسد.

وزیر بهداشت عنوان کرد:

صرفه‌جویی در هزینه‌های درمانی با اجرای سیستم ارجاع

دکتر هاشمی با بیان این که سیستم ارجاع به نوعی صرفه‌جویی در هزینه‌های درمانی و در دسترس بودن خدمات است، گفت: مراجعه مستقیم بیماران به پزشک متخصص و فوق تخصص و دریافت خدمات پاراکلینیکی متعدد و غیرضرور باعث هدررفت منابع می‌شود.

به گزارش وبدا، دکتر سیدحسن هاشمی در خصوص اجرای طرح پزشک خانواده اظهار داشت: اجرای پزشک خانواده در دولت دوازدهم، با اجرای آن در دولت‌های گذشته متفاوت بوده و محدودیت‌های این طرح بسیار کاهش یافته است.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه برای دریافت خدمات پزشک خانواده باید از مسیر درست آن وارد شویم، گفت: افرادی که از مسیر پزشک خانواده به سطوح بعدی مراجعه کنند، در مناطق روستایی از حمایت ۹۵ درصدی و در مناطق شهری از حمایت ۹۰ درصدی بهره‌مند می‌شوند، یعنی افراد ساکن در روستاها اگر از مسیر ارجاع به سطوح بعدی خدمات ارجاع داده شوند، تنها ۵ درصد و افراد ساکن در شهرها ۱۰ درصد هزینه‌های خدمات را پرداخت کنند.

دکتر هاشمی با بیان این که سیستم ارجاع به نوعی صرفه جویی در هزینه‌های درمانی و در دسترس بودن خدمات است، افزود: در نظام ارجاع، چنانچه بیمار نیاز به آزمایش و یا ارجاع به پزشک متخصص داشته باشد، توسط پزشک خانواده ارجاع می‌شود و در اجرای برنامه نظام ارجاع، اگر بیماری خارج از این مسیر به طور مستقیم به پزشک متخصص مراجعه کند، هزینه بیشتری پرداخت می‌کند.

وزیر بهداشت، افزود: مراجعه مستقیم بیماران به پزشک متخصص و فوق تخصص و دریافت خدمات پاراکلینیکی متعدد و غیرضرور باعث هدررفت منابع می‌شود.

دکتر هاشمی تصریح کرد: طرح پزشک خانواده به تدریج اجرا می‌شود. اگرچه اجرای این طرح در استان‌های فارس و مازندران دارای اشکالاتی است، اما شرایط در حال تغییر است. برای مثال در طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع، دیگر نیازی به فرم‌های دستی نبوده و همه موارد به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و چنانچه پزشک تشخیص دهد که باید بیمار به مرکز استان معرفی شود و علاوه بر مراجعه به متخصص داخلی نیاز به ویزیت متخصصین دیگر هم دارد، توسط این متخصصین در یک روز ویزیت شوند.

(Visited 167 times, 1 visits today)

درباره‌ Iranian Society General Physicians

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*