حجتالاسلام موسی قربانی در گفتوگو با خبرنگار حقوقی میزان در رابطه با مصوبات روز گذشته هیات عمومی دیوان عدالت اداری تصریح کرد: وضع عوارض از سوی شوراهای شهر برخی استانها در جلسه دیروز و جلسات هفته گذشته دیوان عدالت اداری مورد بررسی قرار گرفت ودیوان همه این عوارض وضع شده را باطل کرد.
وی افزود: برخی از شوراهای شهر بدون توجه به قوانین عوارضی را از دستگاههای اجرایی وضع میکردند در حالیکه بر اساس ماده ۵۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده شوراهای شهر حق وضع عوارض را ندارند و تنها میتوانند عوارض منطقهای در موارد جدید وضع کنند.
قربانی ادامه داد: علاوه بر این بر اساس ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده، عوارض نوسازی دو برابر شده است؛ اما برخی از شوراهای شهر علیرغم این موضوع عوارض جدیدی را وضع کرده بودند؛ به عنوان مثال برای خانههایی که پارکینگ ندارند، پمپ بنزین و گاز، باجههای خودپرداز بانکها، پیمانکاران عوارض در نظر گرفته بودند و به همین دلیل دادخواستهایی برای ابطال این مصوبات از سوی اشخاص مختلف به دیوان وارد شده بود.
وی با بیان اینکه تاکنون به حدود ۵۰ مورد از این شکایات وارده رسیدگی شده است، اظهار کرد: دیوان عدالت اداری بر اساس مواد ۵۰ و ۵۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده تمام عوارضی را که از سوی شوراهای شهر وضع شود را باطل کرده است.
معاون قضایی دیوان عدالت اداری تاکید کرد: کلیه شوراهای شهری که از آنها در خصوص وضع عوارض جدید شکایت نشده نیز باید از دستور دیوان در خصوص ابطال این عوارض تبعیت کنند.
وی با بیان اینکه این موضوع در جلسه دو روز پیش شهرداران کلان شهرها و رئیس دیوان عدالت اداری نیز مورد بحث قرار گرفت، ادامه داد: در این جلسه حجتالاسلام منتظری بر تبعیت از قانون از سوی شهرداران و شوراهای شهر تاکید کردند.
قربانی افزود: همچنین در این جلسه در رابطه با حل این موضوع به شهرداران پیشنهاد شد از آنجاییکه مدت آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده به اتمام رسیده و اکنون زمان اصلاح آن است، شهرداران میتوانند لایحه مستقلی را در خصوص اصلاح این قانون از طریق شورای عالی استانها به مجلس ارسال کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تا زمانی که قانون مالیات ارزش افزوده اصلاح نشود، دیوان بر اساس مواد ۵۰ و ۵۲ این قانون همه عوارض وضع شده از سوی شورای شهر را به جز موارد منطقهای جدید باطل میکند.