شش هزار و ۵۰۰ پزشک در روستاهای کشور فعالیت می کند

dr-sayyari

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تامین دو هزار و ۲۰۰ پزشک دیگر برای کار در مناطق روستایی، اظهار کرد: اکنون شش هزار و ۵۰۰ پزشک در روستاهای کشور فعالیت می کنند.

علی اکبر سیاری روز شنبه در حاشیه اجلاس معاونان بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی کشور در تبریز افزود: در برنامه تحول سلامت حوزه بهداشت هفت برنامه و ۱۰ پروژه تعریف شده است.

وی ادامه داد: اولویت نخست این طرح خدمت رسانی به روستاییان بود که خوشبختانه با اعتباری که از محل یک درصد ارزش افزوده توسط مجلس شورای اسلامی و دولت برای این بخش در نظر گرفته شد به دستاوردهای خوبی رسیده ایم.

سیاری با بیان اینکه ۴۳۶ قلم دارو، مکمل و واکسن جدید در روستاها تامین شده ، اضافه کرد: از دیگر برنامه های طرح تحول سلامت تعمیر و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی بود که اقدامات ارزنده ای در این خصوص انجام و حدود یک هزار و ۵۰۰ خانه بهداشت احداث و ۵۰۰ خانه بهداشت نیز در آینده نزدیک به بهره برداری خواهد رسید.

وی گفت: با اجرای برنامه خدمت رسانی به حاشیه نشینان توانستیم حدود ۱۰ میلیون و یکصد هزار نفر از حاشیه نشینانی را که در ۷۰۰ سکونتگاه غیر رسمی مستقر هستند ارائه خدمت دهیم.

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در شهر تبریز حدود ۴۳۰ هزار نفر حاشیه نشین وجود داشت که برای همه آنها خدمت رسانی انجام شده است.

وی افزود: برای هر ۱۲ هزار نفر حاشیه نشین یک پایگاه سلامت و برای هر ۳۰ تا ۵۰ هزار نفر مرکز سلامت جامع در نظر گرفته شده و دو نیروی جدید کارشناس تغذیه و کارشناس روان به کادر این مراکز افزوده تا بتوانیم برنامه های جدیدی از نظر گان سی دی’ یا ‘غیرواگیر’ اجرا کنیم.

سیاری اظهار کرد: توسعه این برنامه به شهرهای بزرگتر با جمعیت بالای ۵۰ هزار نفر از دیگر اولویت های کاری ماست.

وی با تاکید بر فرهنگ سازی در خصوص خودمراقبتی، ادامه داد: مردم باید با توانمندی در این خصوص از سلامت خود صیانت کنند و برای اجرا این برنامه ابزار های لازم فراهم شده است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برنامه توانمند سازی مدیران، آموزش کارکنان بهداشت، نظارت و سنجش بر روی کاری که انجام داده می شود، ثبت اطلاعات و پرونده الکترونیک، تعمیر، تجهیز و بهبود استاندارد شبکه بهداشتی و درمانی، خرید خدمت از بخش خصوصی و همکاری با بخش های دیگر همچون آموزش عالی و تربیت نیروهای جدید از جمله برنامه های این معاونت است.

وی با بیان اینکه خطه آذربایجان در تحولات اجتماعی همیشه پیشرو بوده، اظهار کرد: در حوزه طرح تحول سلامت نیز مردم این خطه پیشرو هستند و دانشگاه علوم پزشکی تبریز عملکرد خوبی داشته است.

سیاری تاکید کرد: قبل از اینکه برنامه طرح تحول سلامت نهایی شود، همکاران ما در دانشگاه علوم پزشکی تبریز کار را شروع کرده و هفت برنامه و هشت پروژه به درستی در این استان اجرا شده است.

وی خاطرنشان کرد: اجلاس معاونان بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در راستای استفاده از تجربیات مفید این استان در تبریز در حال برگزاری است.

طبق آخرین سرشماری و اعلام مرکز آمار ایران، جمعیت کل کشور در سال ۱۳۹۰ بالغ بر ۷۵ میلیون نفر بوده که از این میزان ۶۸/۵ درصد در شهرها و ۳۱/۵ درصد آن در روستاهای کشور ساکن هستند.

(Visited 265 times, 1 visits today)

About Iranian Society General Physicians

Check Also

آگهی مجمع عمومی عادی به طور فوق‌العاده (نوبت اول) انجمن پزشکان عمومی ایران

بدینوسیله از تمامی اعضای پیوسته انجمن پزشکان عمومی ایران با شماره ثبت ۴۱۹۲۰ و شناسه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *