معاونت طب سنتی در ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی راه اندازی می شود

IMAGE635020676635402073

معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بهمن ماه سال جاری در ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور به صورت آزمایشی (پایلوت) معاونت طب سنتی ایجاد خواهد شد.

محمود خدادوست روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در بجنورد اظهارکرد: به منظور ساماندهی طب سنتی، توسعه این مهم و حفظ و ارتقای این دانش بومی، در دانشگاه های علوم پزشکی کشور این معاونت راه اندازی می شود.

وی افزود: استفاده از طب سنتی رویکردی جهانی بوده و تاکیده شده در نظام سلامت مورد استفاده قرار گیرد؛ این امر در فرهنگ و باور مردم پذیرش دارد و می توان با بهره گیری از این ظرفیت، هزینه های سلامت را نیز کاهش خواهد داد.

خدادوست گفت: هم اکنون در ۱۷ دانشگاه علوم پزشکی کشور در رشته تخصصی طب سنتی دانشجو تربیت می شود که تاکنون ۷۰ نفر در دکترای تخصص طب سنتی دانش آموخته شده اند و ۴۰۰ نفر نیز در حال تحصیل در این رشته هستند.

وی اظهارکرد: در سال ۹۲ معاونت طب سنتی در وزارتخانه راه اندازی شد و باید بسترهای لازم برای این امر در استان ها نیز فراهم شود.

معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با توجه به استقبال زیاد مردم از طب سنتی، افرادی نیز از این فرصت سوء استفاده می کنند و برای سودجویی و فرصت طلبی به صورت غیرتخصصی وارد کار شده اند.

خدادوست افزود: بخش زیادی از پزشکان که در این خصوص آموزش های لازم را فرا نگرفته اند به عرصه طب سنتی وارد شده اند که این امر نیز می تواند مشکل آفرین باشد.

وی به فعالیت عطاری ها نیز اشاره ای کرد و گفت: اگرچه عطاری های خوش نام و با سابقه و با دانش عمیق در کشور داریم که پرچم طب سنتی را تا قبل از اینکه پزشکان وارد این حوزه شوند نیمه افراشته نگاه داشته اند ولی در سال های اخیر عطاری هایی وارد این حوزه شده اند که قواعد و ضوابط را رعایت نمی کنند و اقدام به تجویز و یا عرضه داروهای سنتی ترکیبی بی نام و نشان کرده اند که به نظام سلامت آسیب می زنند.

وی بر ساماندهی عطاری ها تاکید کرد و افزود: عطاری ها حق ندارند دارو ترکیبی تجویز کنند و همچنین بدون مداخله پزشک نباید در درمان دخالت کنند که با متخلفان برخورد جدی خواهد شد.

وی از ایجاد مراکز ارائه دهنده خدمات طب سنتی زیر نظر دانشگاه های علوم پزشکی خبر داد و افزود: این امر باید توسط متولیان ساماندهی و نظارت شود.
وی گفت: همچنین پزشکانی که علاقه مند هستند در این حوزه فعالیت کنند باید در کلاس های آموزشی مربوطه شرکت و مجوزهای لازم در این خصوص را دریافت کنند.

***یک هزار و ۴۰۰ گونه گیاهی درمانی در کشور وجود دارد
معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تنوع اقلیمی کشور اشاره کرد و گفت: از ۱۳ اقلیمی که در جهان وجود دارد ۱۱ اقلیم در کشور داریم که این امر نشان دهنده این است که ظرفیت بالایی در گیاهان دارویی داریم که می تواند مفید واقع شود و متخصصان هشت هزار گونه گیاهی را اعلام کرده اند که از این تعداد بیش از یک هزار و ۴۰۰ گونه درمانی است.

***هفت هزار پزشک در کشور بدون مجوز کار طب سنتی انجام می دهند
معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شش تا هفت هزار پزشک در کشور داریم که بدون مجوزهای طب سنتی در این حوزه فعالیت می کنند.

خدادوست افزود: تعداد زیادی از عطاری ها در کشور در این خصوص فعالیت می کنند اما آماری از آنان در دست نداریم.

وی اظهارکرد: عده ای تحت عنوان طب اسلامی نیز ورود پیدا کرده اند که این افراد غیر پزشک و غیر متخصص هستند که از باورهای دینی و اعتقادی مردم با استفاده از رهنمودهایی که در روایت ها داریم تنها برای سود و منفعت سوء استفاده می کنند که این امر ظلم بزرگی به اسلام است.

وی گفت: بیش از یک هزار و ۵۰۰ نوع طب سنتی مکمل در دنیا وجود دارد که اولویت وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تنها طب سنتی بومی و ملی ایران است که در این راستا باید توسعه یابد و اگر افرادی در سایر کشورها آموزش های طب سنتی را فرا گرفته اند با توجه به تایید مدرک آنان در منطقه ای به آنان اجازه فعالیت داده می شود اما دولت تمایل ندارد که در سایر طب های سنتی مکمل هزینه کند.

ایرنا

(Visited 420 times, 1 visits today)

About Iranian Society General Physicians

Check Also

سفری مطمئن در تشخیص و درمان دیابت نوع دوم با اپلیکیشن پزشک محور نوونوردیسک

#رپورتاژ آگهی بیماری دیابت از بیماری‌های مزمن نسبتاً شایع در جهان است که درحال رشد …

One comment

  1. سلام این که دکتر کرد افشاره نه دکتر خدادوست !!!!!!!!!!!!!!۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *