در همان رسانه ملی عذرخواهی  کنید


 دکتر یحیى هاشمى‌نسب، دبیر انجمن پزشکان عمومی ایران به موضوع خشونت علیه کادردرمان پرداخت و ضمن معرفى مسببین آن، به راهکارهایى جهت حل این مشکل اشاره کرد:

  • در همان «رسانه ملی»، جایی که توهین و آسیب به جامعه پزشکان ایجاد شد، عذرخواهی کنند و به مردم بگویند که اشتباه کرده‌اند و این رفتارها درست نبوده است.
  • به جای آن‌که رسانه‌ها به تقویت همبستگی میان مردم و پزشکان، قضات و معلمان بپردازند، آن‌ها را در تقابل با یکدیگر نشان داده‌اند. به این ترتیب، نه تنها امنیت، آرامش و آگاهی مردم آسیب دیده است، بلکه اعتماد عمومی نیز به تدریج کاهش یافته است.
  • اگر آسیبی به امثال دکتر داوودی‌ها رسیده ماحصل آن سیاست‌های غلط چندین و چند ساله اخیر «رسانه ملی» بوده است؛ تعبیر نادرستی که اغلب شنیده می‌شود این است که پزشک از بیماری مردم، قاضی از اختلاف جامعه و پلیس از ناامنی درآمد کسب می‌کنند. در حالی‌که باید دیدگاهی مثبت‌تر داشت، پزشکان سلامتی می‌بخشند، قضات آرامش را فراهم می‌کنند و پلیس امنیت ایجاد می‌کند.
  • بسیاری از برنامه‌ها و گزارش‌های رسانه‌ای در سال‌های اخیر براساس این تفکر شکل گرفته‌ که تنها پزشکانی که رایگان کار می‌کنند، شرافتمند هستند. این در حالی‌ست که همه پزشکان انسان‌هایی با نیازهای زندگی مشابه سایر صنوف جامعه هستند و درآمدی عادلانه برای ارائه خدمات خود ضرورت دارد. برخلاف باور عموم مردم،تنها ۳ تا ۴ درصد از جامعه پزشکی درآمد بسیار بالایى دارند و شرایط اکثریت آنان تفاوتی با سایر اقشار ندارد.
  • چه کسی قرار است پاسخگوی این وضعیت باشد؟ تقصیر تنها به گردن فرد قاتل نیست؛ همه مقصرند و باید پاسخگو باشند. این مسئله‌ای چند وجهی که تنها با اصلاحات بنیادین حل خواهد شد. حتی اگر افراد معدودی هم‌چنان ناراضی باشند. راهکار این است که همان رسانه‌ای که این تخریب‌ها را انجام داده، باید رسماً عذرخواهی کرده و برنامه‌هایی بسازد تا به مردم بگوید جامعه سلامت و مردم مقابل هم نیستند. من که در اورژانس نشسته‌ام، دشمن کسی نیستم. برای مردم اینجا هستم و وقتی کسی برای من مسئله ایجاد می‌کند، این نشان‌دهنده مشکل در فرهنگ‌سازی است.
  • برای اصلاح وضعیت فعلی و تقویت ارتباط بین مردم و کادر سلامت، لازم است که به گذشته و موفقیت‌هایی مانند دوران کووید نگاهی بیندازیم، زمانی که کادر سلامت به عنوان مدافعین سلامت شناخته می‌شدند. ما همان مدافعین سلامت هستیم و هدف ما حفظ و بهبود سلامت جامعه است، نه آسیب رساندن به آن‌ها.
  • اگر سیاست‌ها و رفتارهای گذشته که بهبود روابط را تضمین می‌کردند، مجدداً اتخاذ شوند، این ارتباط می‌تواند ترمیم شود. اما اگر این رفتارها و سیاست‌ها ادامه پیدا نکند، امید اندکی برای بهبود روابط باقی خواهد ماند. باید تلاش کنیم تا با پذیرش اشتباهات و اصلاح مسیر، مجدداً اعتماد و همکاری میان کادر سلامت و مردم شکل بگیرد.





(Visited 7 times, 1 visits today)

About golzar

Check Also

نیازی به امضای ضامن نیست/شفاف‌سازی اخذ سفته برای ثبت نام رزیدنت‌ها

 معاون آموزشی و معاون حقوقی وزارت بهداشت در نامه‌ای مشترک کلمه به کلمه، عدم نیاز …