بیانیه انجمن پزشکان عمومی کرمانشاه در خصوص اجرای طرح پزشک خانواده


انجمن پزشکان عمومی کرمانشاه ضمن تأکید بر ضرورت اصلاح نظام سلامت، ارتقای کیفیت خدمات درمانی، افزایش دسترسی عادلانه مردم به خدمات پزشکی و مدیریت بهینه هزینه‌های سلامت، اجرای سراسری طرح پزشک خانواده در شرایط فعلی کشور را فاقد برخی الزامات ضروری دانسته و نسبت به پیامدهای احتمالی آن ابراز نگرانی می‌کند.

مهم‌ترین دلایل این نگرانی عبارت‌اند از:
۱. وجود چالش‌ها و تجربیات اجرایی ناموفق یا کم‌اثر در برخی نمونه‌های داخلی و خارجی که ضرورت بازنگری و ارزیابی دقیق‌تر مدل اجرایی طرح را نشان می‌دهد.
۲. ناکافی بودن زیرساخت‌های مورد نیاز، از جمله سامانه‌های الکترونیک، بسترهای ارتباطی و امکانات اجرایی لازم برای استقرار مؤثر طرح.
۳. گزارش چالش‌های اجرایی، اداری و مالی در استان‌های مجری طرح، از جمله فارس و مازندران.
۴. نبود تضمین منابع مالی پایدار و تداوم مشکلات پرداخت مطالبات از سوی سازمان‌های بیمه‌گر که می‌تواند فشار اقتصادی بیشتری بر مراکز درمانی و پزشکان وارد کند.
۵. آموزش ناکافی مردم در خصوص نظام ارجاع و محدودیت‌های آن که ممکن است موجب افزایش نارضایتی و تنش میان بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات سلامت شود.
۶. امکان دور زدن نظام ارجاع و دسترسی مستقیم به سطوح بالاتر خدمات تخصصی که می‌تواند اهداف و کارایی طرح را تحت تأثیر قرار دهد.
۷. ابهام در تحقق اهداف نهایی طرح، از جمله بهبود دسترسی، ارتقای کیفیت خدمات و کاهش هزینه‌های درمانی، در شرایطی که پیش‌نیازهای اجرایی آن به‌طور کامل فراهم نشده است.

انجمن پزشکان عمومی کرمانشاه معتقد است پیش از اجرای گسترده طرح پزشک خانواده، لازم است زیرساخت‌های فنی، اجرایی و مالی آن تکمیل و نقاط ضعف موجود در نظام سلامت برطرف شود.

همچنین اجرای دقیق قوانین مربوط به عرضه داروهای نسخه‌ای، تقویت فرهنگ مصرف منطقی دارو، پیشگیری از خوددرمانی و بهبود نظام نظارت بر توزیع و مصرف دارو می‌تواند نقش مؤثری در کاهش هزینه‌های درمانی، ارتقای سلامت عمومی و افزایش کارآمدی نظام سلامت کشور داشته باشد.

انجمن پزشکان عمومی کرمانشاه آمادگی دارد در فضایی کارشناسی و مبتنی بر شواهد، در مسیر اصلاح و ارتقای نظام سلامت کشور با نهادهای مسئول و ذی‌ربط همکاری کند.

(Visited 34 times, 1 visits today)

About golzar

Check Also

تصویب شیوه جدید پرداخت تعرفه ویزیت پزشکان عمومی شاغل در اورژانس بیمارستانی در شورای‌عالی بیمه سلامت

در یکصد و ششمین جلسه شورای‌عالی بیمه سلامت کشور، پرداخت ویزیت پزشکان عمومی شاغل در اورژانس …