تاریخچه و ساختار انجمن

تاریخچه:
انجمن پزشکان عمومی ایران در سال ۱۳۷۰ با همت بزرگ‌مردانی چون زنده‌یاد دکتر وحید دستجردی، دکتر صفاری، دکتر بیات، دکتر ملاح، دکتر رایگان، دکتر صادقی، دکتر معزی، دکتر هویدا و دکتر افشار راه‌اندازی شد. دکتر سیف‌الله وحید دستجردی از آغاز تا زمان درگذشت در سال ۱۳۷۸ ریاست انجمن را برعهده داشت. پس از وی دکتر حسن هویدا، دبیر وقت انجمن، به این جایگاه رسید و از آن پس جز یک دوره یک‌ساله در ۱۳۸۴ که دکتر سعید تاملی به ریاست انجمن برگزیده شد (و دستاورد آن تاسیس «شورای هماهنگی انجمن‌های پزشکان عمومی کشور» بود)، تا سال ۱۳۹۱ خود عهده‌دار این مسوولیت بود.
۲۳ تیر ۱۳۹۱ نقطه‌عطف و آغاز دوباره‌ای برای بزرگ‌ترین انجمن پزشکی کشور بود. در آن روز گرم تابستانی بیش از ۱۱۰۰ پزشک عمومی از چهارگوشه میهن در حیاط کوچک سازمان نظام پزشکی گرد آمدند و بزرگ‌ترین انتخابات حضوری تاریخ انجمن‌های علمی کشور را رقم زدند تا نمایندگان «ائتلاف فراگیر پزشکان عمومی ایران» از سراسر کشور راهی هیات مدیره انجمن شوند. دکتر عباس کامیابی، دکتر شهریار خاقانی، دکتر فربد رهنمای چیت‌ساز، دکتر عبدالرحیم اسدی لاری، دکتر محسن مصلحی، دکتر عزت‌اله گل‌علیزاده، دکتر فرامرز رفیعی، دکتر حمید طهماسبی‌پور، دکتر رضا ناوی ثانی، دکتر علی سجادی و دکتر ملیحه کیان‌فر اعضای هیات مدیره و دکتر سعید کاظمی بازرس انجمن شدند؛ هرچند پس از چند ماه و در مرحله تایید نهایی انتخابات از سوی وزارت بهداشت وقت، دکتر هویدا به‌جای دکتر اسدی لاری به هیات مدیره راه یافت. در این دوره دکتر کامیابی رییس هیات مدیره، دکتر گل‌علیزاده نایب رییس، دکتر خاقانی دبیر و دکتر رهنمای چیت‌ساز خزانه‌دار بودند.
این حضور پرشور پنج سال بعد در انتخابات الکترونیکی ۱۹ و ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ تکرار شد و بار دیگر نامزدهای ائتلاف فراگیر به هیات مدیره راه یافتند: دکتر سیامک شریفیان، دکتر کامیابی، دکتر محمدرضا جباری، دکتر ابوالفضل بهجو، دکتر گل‌علیزاده، دکتر سجادی، دکتر علیرضا راسخی، دکتر علی چنگیزی، دکتر رهنمای چیت‌ساز، دکتر فرزاد زجاجی و دکتر مهران قسمتی‌زاده؛ که در میانه راه با استعفای دکتر زجاجی، دکتر یاسمن فاطمه احمدی به‌عنوان عضو علی‌البدل جایگزین وی شد. در حال حاضر دکتر کامیابی رییس هیات مدیره، دکتر راسخی نایب رییس، دکتر رهنمای چیت‌ساز دبیر، دکتر گل‌علیزاده خزانه‌دار و دکتر پورقلیج بازرس انجمن است.

ساختار و سازمان‌دهی تشکیلاتی:
ارکان انجمن شامل مجمع عمومی، هیات مدیره با ۱۱ عضو و یک بازرس است. که در ذیل آن کمیته‌های تخصصی تشکیل‌شده است.
در حال حاضر انجمن با حدود ۶۰۰۰ عضو در سامانه الکترونیک اعضا (و حدود ۱۰ هزار نفر در شعب مختلف که طی سالیان قبل ثبت‌نام کرده‌اند) پرشمارترین و از سویی گسترده‌ترین انجمن علمی پزشکی در کشور است زیرا علاوه بر هیات مدیره مرکزی، ۴۶ شعبه در سراسر کشور دارد.
فعالیت‌های شعب انجمن در قالب «شورای هماهنگی انجمن‌های پزشکان عمومی کشور» همسویی و هم‌افزایی پیدا می‌کند. این شورا که برای بهره‌مندی هیات مدیره از نظرات و تصمیم‌سازی‌های شعب و نیز مشارکت و هماهنگی و ارتباط بین شعب و سایر ارکان انجمن به‌منظور رفع معضلات صنفی و مشکلات کلان حوزه سلامت تشکیل‌ شده، شامل اعضای زیر است: اعضای هیات مدیره و بازرس انجمن، نمایندگان شعب، نمایندگان سایر انجمن‌ها و تشکل‌های پزشکان عمومی کشور، پزشکان عمومی عضو شورای‌عالی نظام پزشکی، رییس و دبیر کمیته‌های تخصصی انجمن و پنج پزشک عمومی از سایر سازمان‌ها و تشکل‌ها به تشخیص هیات مدیره.
انجمن دارای ۱۱ کمیته «آموزش و پژوهش»، «ارتباطات و رسانه‌ها»، «پزشکان شاغل در وزارت بهداشت و واحدهای تابعه»، «پزشک خانواده»، «تشکیلات و توسعه»، «حقوقی»، «درمانگران اعتیاد»، «طب کار»، «مراقبت‌های پوست»، «رفاهی» و «مراکز درمانی و مطب‌ها» است که برخی در حال سازماندهی مجدد هستند و با حضور بیش از ۱۰۰ نفر عضو و مشاور از سراسر کشور، ساختارهای کارشناسی انجمن را در زمینه‌های مختلف تشکیل می‌دهند.

(Visited 902 times, 1 visits today)

یک نظر

  1. دکتر علی بهاور

    با سلام
    اینجانب دکتر علی بهاور پزشک عمومی شاغل در مطب خصوصی از سال ۷۴ در کرج هستم.
    در راه اندازی انجمن پزشکان عمومی در همان ابتدا با دکتر طبیب زاده همکاری داشتم.
    با آمدن نسل جوان همکاران پزشک عمومی فعالیت اینجانب متمرکز در مطب شخصی و ارتباط با مراکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده و در این مدت علاوه بر درمان بیمارن در مطب واقع در کرج موفق به طی کردن دوره های زیر شدم:
    مقطع MPH با گرایش اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران
    مجوز معاینات شغلی در کرج
    گواهی MBA در حوزه سلامت hMBA
    و در حال حاضر دروه مجازی پزشک خانواده VUMS_FPBP
    =============
    سوال :
    با توجه به توصیحات فوق و اینکه سابقه عضویت بنده در انجمن مربوط به سال ۷۴ تا ۷۶ بوده و بعد از آن فعالیت م متمرکز در موارد بالا بوده لطفا بفرمایید وضعیت ماده ۹ تبصره ۲ در مورد اینجانب صادق میباشد یا خیر؟
    بعبارت دیگر مجاز به کاندید شدن در انتخابات هستم یا خیر؟

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*