لزوم راهاندازی داروخانههای گیاهی بهجای عطاریها
سایت انجمن پزشکان عمومی ایران: وزیر بهداشت از وجود برخی از عطاریهایی که به سلامت مردم آسیب میرسانند بهعنوان یکی از مشکلات حوزه طب سنتی یاد کرد و گفت که وزارت بهداشت به دنبال تبلیغ و تشویق طب سنتی و طب مدرن است و هر دو طب را حمایت میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ سید حسن هاشمی گفت: امیدواریم که بیمهها نیز در کنار حمایت از طب مدرن، طب سنتی را نیز حمایت کنند تا بتوانیم بدون تعصب، از امکانات و خدمات طب سنتی و مدرن بهرهمند شویم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه من به طب سنتی اعتقاد و باور زیادی دارم، افزود: طب سنتی در بسیاری از زمینهها میتواند استفاده شود بدون اینکه عوارض طب مدرن را داشته باشد و فکر میکنم که نظر مردم نیز همین است چرا که مراجعات آنها به این مراکز بیشتر از مطبهای پزشکان است.
وی به وجود دانشکدهها و نیز سلامتکدههای طب سنتی در کشور اشاره کرد و افزود: اگر بخش خصوصی به این حوزه وارد شود، در آیندهای نزدیک میتوان نه تنها در کشور، بلکه در خارج از ایران نیز طب سنتی و ایرانی را عرضه کرد زیرا علاوه بر داشتن علاقهمندان زیاد، بازار مناسبی نیز دارد.
وزیر بهداشت ضمن ابراز امیدواری از گسترش مراکز و خدمات طب سنتی در کشور، اظهار داشت: امیدوارم در آینده، بهجای عطاریها، داروخانههای گیاهی به تعداد کافی راهاندازی شوند چرا که در این داروخانه ها، یک پزشک حاضر است که چندین سال دورههای تحصیلی و تخصصی داروسازی در حوزه طب سنتی را گذرانده است همچنین امیدوارم مطبهایی در کشور راهاندازی شود که پزشکان آن پس از اتمام دوره پزشکی خود، در دوره طب سنتی نیز تحصیل کرده اند.
وی تاکید کرد: از قوه قضاییه تقاضا دارم تا با افرادی که از علاقهمندی مردم به حوزه طب سنتی سوء استفاده می کنند، برخوردهای لازم شود. افراد متخلفی توسط سازمان نظام پزشکی و یا انجمن طب سنتی شناسایی می شوند اما به دلایل نامعلومی هنوز به فعالیت خود ادامه می دهند و این افراد سودجو بیشترین آسیب را به سلامتی مردم و حوزه طب سنتی می زنند.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص تبدیل معاونت طب سنتی وزارت بهداشت به اداره کل، خاطرنشان کرد: معاونت شان و شئوناتی به همراه نمی آورد و به ریاست و وزارت شبیه است اما در وزارت بهداشت به معاونت اجتماعی نیاز داشتیم و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ما را موظف به تبدیل یکی از معاونتها به اداره کل کرده بود و به هیچ عنوان به معنی ارزش بیشتر و یا کماهمیت کردن نیست بلکه به دلیل محدودیتهای قانونی پیش رو، تصمیم به این کار گرفتیم.
هاشمی با بیان اینکه اعتقاد عمیقی به تقویت طب سنتی داریم، تصریح کرد: عمل ما نشان میدهد که به چه میزان به طب سنتی باور داریم و به آنچه به زبان میآوریم، معتقدیم و به آن نیز عمل میکنیم.
سوال من ِ مخاطب از جناب وزیر این است : آیا دستگاه عریض و طویل بهداشت ودرمان کشور که در همه جا حاضر وناظر است در امورد برخورد با متخلفان طب سنتی، هیچ وظیفه ای ندارند ؟ چه اقدام کارسازی با توجه به قوانینی که دراین زمینه وجود دارد و وزارت بهداشت و درمان ونیز سازمان نظام پزشکی موظف به اجرای آن هستند صورت داده اند که نتیجه نگرفته اند واینک دست به دامان قوه ی قضائیه زده اند ؟ معتقدم اگر وزارت بهداشت و درمان ومسئولین آن در سراسر کشور به وظایف شان در این زمینه یعنی جلوگیری از کار متخلفان طب سنتی عمل می کردند، هیچ نیازی به تقاضا از قوه ی قضائیه در این مرحله نبود. این امر نشان می دهد که مسولین بهداشت و درمان کشور به بسیاری از وظایف شان عمل نکرده و تماشاچی می باشند.