سایت انجمن پزشکان عمومی ایران: وزیر بهداشت با بیان اینکه ضرورتی ندارد مسئولیت فنی مراکز درمانی و بیمارستانها حتما در اختیار متخصصین باشد و پزشکی خانواده نیز با تکیه بر پزشکان متخصص تا ۳۰ سال آینده به نتیجه نخواهد رسید، گفت: هیچ مدیر خردمندی فرصت بهرهگیری از ظرفیت کمنظیر پزشکان عمومی را از مجموعه تحت مدیریت خود دریغ نمیکند.
به گزارش وبدا، دکتر سعید نمکی در دیدار با هیات مدیره انجمن پزشکان عمومی ایران با تاکید بر ضرورت تغییر دیدگاه نسبت به پزشکی عمومی، افزود: تخصصگرایی و فوقتخصصگرایی، هزینههای نظام سلامت را افزایش میدهد، بنابراین باید این دیدگاه و رویکرد را تغییر داده و از قابلیتهای طب عمومی و پزشکان عمومی در نظام ارائه خدمت نهایت بهره را ببریم.
دکتر نمکی ادامه داد: این دیدگاه باید در نظام برنامهریزی، بودجهریزی و نظام ارائه خدمت ما نهادینه شود، هر وزیر بهداشت خردمندی با در نظر گرفتن خدمات تاثیرگذار و کمنظیر پزشکان عمومی در نظام سلامت، باید از این ظرفیت در خدمترسانی به مردم بهره گیرد و دستبوس پزشکان عمومی باشد. متاسفانه در طی دو سه دهه اخیر نظام سلامت روی بزرگترین سرمایه خود، یعنی پزشکان عمومی، حساب باز نکرده است.
وزیر بهداشت اظهار کرد: باید مدیریت نظام سلامت را بهسمت پزشکان عمومی سوق دهیم، البته پزشک عمومی آموزشدیدهای که بسیاری از آموزشها را در قالب دورههای بازآموزی کوتاهمدت مفید و موثر دریافت کرده باشد.
دکتر نمکی با بیان اینکه پزشکی خانواده با تکیه بر پزشکان متخصص تا ۳۰ سال آینده نیز به نتیجه نرسیده و مستقر نخواهد شد، عنوان کرد: در نقاط مختلف کشور به حضور پزشکان عمومی نیاز داریم تا بتوانیم پزشکی خانواده را بهطور شایسته اجرا و نهادینه کنیم، پزشک خانواده دروازهبان نظام سلامت محسوب میشود.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود افزود: بهدلیل اینکه جایگاه پزشکان عمومی در نظام ارائه خدمت بهطور شایسته به رسمیت شناخته نشده است، ممکن است برخی از آنها دچار عسرت شده و حتی برخی رفتارهای نامتعارف شغلی از خود بروز دهند، اما چنانچه جایگاه واقعی پزشکان عمومی بازگردد، بسیاری از این آسیبها ترمیم خواهد شد.
دکتر نمکی با تاکید بر ضرورت ارتقای اقتصاد طب عمومی، بیان کرد: ارتقای اقتصاد طب عمومی با استفاده از روشهایی همچون استفاده از ظرفیت طبیبان عمومی در ردههای مدیریتی نظام سلامت و احصای فرصتهای واگذاری و برونسپاری خدمات میسر میشود.
وزیر بهداشت در عینحال افزود: بهعنوان مثال ضرورتی ندارد که مسئولیت فنی مراکز درمانی و بیمارستانها حتما در اختیار متخصصین باشد و میتوان از توان چند بعدی و ظرفیت پزشکان عمومی نیز در این زمینه با هزینه منطقیتری بهره برد.
دکتر نمکی درخصوص اجتماعی شدن سلامت نیز تصریح کرد: برای تحقق اجتماعی شدن سلامت، باید وارد خانهها شویم و سفیران سلامت و سلامتیاران خانواده را در اقصی نقاط کشور تربیت کنیم و در تلاش باشیم که شعار «هر خانه یک پایگاه سلامت» نیز تحقق پیدا کند. در این راستا میتوان از ظرفیت کمنظیر پزشکان عمومی برای مدیریت، آموزش و پشتیبانی سفیران و سلامتیاران بهره برد.
وزیر بهداشت در پایان یادآور شد: بسیج ملی کنترل فشارخون با زحمات و تلاشهای بیشائبه بسیاری از گروهها در سیستم بهداشت و درمان به ویژه پزشکان عمومی به توفیق رسید. هیچ مدیر خردمندی فرصت بهرهگیری از این ظرفیت کمنظیر را از مجموعه تحت مدیریت خود دریغ نمیکند.