سایت انجمن پزشکان عمومی ایران: پزشکان عمومی کرج طی قطعنامهای با اعلام آمادگی در ارایهی نظرات کارشناسی خود در تمام مراحل تصمیمسازی طرحهای کلان سلامت، از نادیده گرفتن نقش اساسی پزشکان عمومی در طرحهای جاری انتقاد کردند.
در همایش بزرگ پزشکان عمومی استان البرز که با هدف «تبیین جایگاه پزشکان عمومی در طرح تحول سلامت» روز ۲۲ خرداد در محل سازمان نظام پزشکی کرج برگزار شد، علاوه بر شمار زیادی از پزشکان عمومی استان، نمایندگان کرج در مجلس شورای اسلامی، فرماندار کرج، معاون نظارتی سازمان نظام پزشکی کشور، اعضای هیات مدیرهی انجمن پزشکان عمومی ایران، معاونان دانشگاه علوم پزشکی البرز، روسای سازمانهای پزشکی قانونی، بیمهی سلامت، تامین اجتماعی نیروهای مسلح البرز حضور داشتند.
در این همایش دکتر محمدحسن شاپوری، رییس انجمن پزشکان عمومی کرج، ضمن مرور قوانین بالادستی بهویژه ابلاغیهی سیاستهای کلی سلامت مقام رهبری و برنامهی پنجسالهی توسعه و براساس مواد ۲ و ۵ و ۹ سیاستهای کلی سلامت، بر اجرای دقیق این موارد قانونی و تمکین به ایجاد نظام سطحبندی و ارجاع تاکید کرد.
سپس پزشکان عمومی استان با طرح مشکلات و مسایلی که بهدنبال طرحهای بزرگ ملی ایجاد شده است، ضمن بیان راهکارهای کارشناسی، اعتراض خود را به «تضییع حقوق پزشکان عمومی» اعلام کردند.
در پایان این همایش قطعنامهای صادر شد که متن آن بدین شرح است:
اکنون که اولویت دوم کلان کشوری مقولهی سلامت است و بر اساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و تخصیص اعتبارات بسیار مناسب و البته بیسابقه، اهداف و همچنین ابزار مناسب برای ارتقای سلامت بهخوبی مهیا گشته است و براساس قوانین بالادستی، نظام سطحبندی و ارجاع بهعنوان زیربنای عرصهی سلامت معرفی شده، انجمن پزشکان عمومی در راستای ایفاد وظیفهی خود، ضمن اعلام آمادگی در ارائهی نظرات کارشناسی خود در تمام مراحل تصمیمسازی طرحهای کلان سلامت، از نادیده گرفتن نقش اساسی پزشکان عمومی در طرحهای جاری موکدا انتقاد کرده و موارد ذیل را خواستار است:
۱- پزشک عمومی بهعنوان خط مقدم و اول سطح درمان بایستی در جایگاه ویژهی خود بازتعریف شده و از بهکارگیری ایشان در سایر سطوح خودداری شود.
۲- اجرای دقیق مادهی ۵ سیاستهای کلان مقام معظم رهبری در سطحبندی نظام ارجاع براساس طرحهای کارشناسی شده و الگوهای موفق جهانی در بهکارگیری پزشکان عمومی و نه آنچه تاکنون انجام شده.
۳- ابقا و احیای پزشکی پایه بهعنوان اصل اساسی ساختار سلامت محور.
۴- برقراری عدالت درآمدی در گروههای مختلف پزشکی و تعیین و تعریف و تبیین ضریب کا ویزیت پزشک عمومی و خدمات مربوطه در کتاب ارزشهای نسبی خدمات.
۵- تعیین حدود و صلاحیتهای حرفهای پزشکان عمومی و اجرای طرح توانمندسازی.
۶- تعیین متولی ارتقای سطح فرهنگ سلامت.
۷- عدم انتخاب اولویتهای اجرایی طرحهای نوین ملی در سطح استان و پایلوت نشدن استان در طرحهای مختلف با توجه به عدم فرهنگسازی لازم و مبین نبودن زیرساختهای ضروری.
۸- رفع محدودیتهای ایجاد شده برای پزشکان عمومی خصوصا در محدودهی مراقبتهای پوستی (Skin care)، طب کار و mmt.
۹- استفاده از پزشکان بر اساس تخصص ایشان در سطوح مختلف پیشگیری و درمان و سپردن امور بهداشتی به کارشناسان مرتبط.
۱۰- تجدیدنظر در ساختار و ایجاد کلینیکهای ویژهی تخصصی که با استفاده از بودجهی دولتی ضمن تقابل با نظام سطحبندی و ارجاع، آسیب و انهدام بخش خصوصی، خصوصا پزشکان عمومی را نشانه رفته است.
۱۱- ایجاد تناسب درآمدی منطقی بین ضریب کا ویزیت پزشکان عمومی و متخصص در بیمارستانها.
۱۲- اصلاح اشاعهی فرهنگ نابهجای تخصصمحوری توسط رسانهها.